De welbekende periode is aanstaande, het wordt een flink stuk kouder en vooral natter, de griep komt weer om de hoek kijken. De winter is in aankomst waardoor insgelijks ook weer de griepjes en verkoudheden komen opsteken. Er bestaat dan ook een groot risico dat u deze komende maanden slachtoffer wordt van de vervelende griep epidemie, maar hoe zit het me de zorgverzekering? Worden alle kosten wel vergoed in 2019? Lees snel verder om antwoord te krijgen op al je vragen!

Winter en de griep, het lijken beste vrienden

De winter en de griep, ze zijn onomstotelijk en lijken wel beste vrienden. De rede dat de griep veelal opsteekt in de wintermaanden komt door het feit dat het griepvirus het best overleeft in de droge lucht, laat het nu net zo zijn dat de lucht enorm droog is in deze maanden. De kachel en verwarming wordt volop gestookt waardoor ook de lucht in huis ontzetten droog wordt. Daar boven op komt ook nog is dat de slijmvliezen van de mens in deze omstandigheden dunner worden waardoor virussen meer kans hebben om jou ziek te maken. Alle factoren gecombineerd zorgen ieder jaar weer voor vele zieke Nederlanders.

Last van de griep of verkoudheid?

Je zult je wellicht afvragen waar je last van hebt, de griep of verkoudheid? De meest voorkomende symptomen van griep zijn de koorts, rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn en vermoeidheid. Zo als je leest een hele lijst met vervelende symptomen die kunnen leiden tot ernstige ziekte of zelf bronchitis of longontsteking. Pas goed op wanneer je besmet bent met de griep, het is namelijk een zeer besmettelijk virus.

Griep wordt vaak onderschat, men zegt namelijk al vrij snel dat ze beet genomen zijn door het virus. Echter duurt de griep meerdere dagen en kan aanblijven tot zeker een week wat leidt tot beroerde momenten. Vaak heeft men last van een simpele verkoudheid, je wordt minder ziek en hebt veel minder last van symptomen. Hierboven op komt ook nog is dat je helemaal niet zo lang last hebt van een verkoudheid, gelukkig maar!

Pleeg een bezoek aan je dokter

Ben je gegrepen door de griep en heb je het gevoel dat het niet over gaat? Of heb je te maken met een baby of een senior met de griep? Neem per direct contact op met je huisarts, dit wordt gewoon vergoed door de basisverzekering en er wordt geen eigen risico in rekening gebracht. Er is dus geen enkele reden om niet een bezoekje te plegen aan je huisarts. Wordt er een medicijn of behandeling voorgeschreven dan zul je helaas je eigen risico moeten raadplegen. Het is je gezondheid, onderschat het niet en vermijd geen huisarts bezoeken omdat je bang bent voor de rekening. In de meeste gevallen wordt alles netjes vergoed. Zorg vermijden is nooit goed!

De griepprik, voor wie zijn ze?

Zoals we net al zeiden moet je enorm op letten met 60-plussers en baby’s die de griep hebben, ook mensen met een long of hart ziekte moeten goed oppassen. Behoor je tot deze groep dan behoor je in Nederland tot de zogenaamde risicogroep en zul je ieder jaar een uitnodiging ontvangen voor de griepprik. Deze prik biedt je een extra bescherming voor het besmettelijke virus en wordt volledig vergoed vanuit je basis zorgverzekering, hier betaal je geen cent eigen risico voor, fijn toch?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je de griepprik wil hebben maar niet tot de risicogroep behoort, geen zorgen. Dit is mogelijk met een aanvullende verzekering, maar natuurlijk is het ook mogelijk om alleen te betalen voor deze prik en niet speciaal hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De kosten voor deze prik liggen rond de € 25,- in 2019.

Tijd om te vergelijken, wordt niet ziek van je maandelijkse premie

Het is niet alleen de perfecte tijd voor het griepvirus, ook de overstapweken zijn weer aangebroken. Je kunt vanaf nu overstappen naar een andere zorgverzekering, zorg dat je het hebt geregeld voor 1 januari 2019. Wellicht is het zo dat u momenteel teveel betaald voor zorgdiensten, natuurlijk kan het ook zo zijn dat u geen gebruik meer wilt maken van een aanvullende verzekering.

Wij raden het je aan om de nieuwe polisvoorwaarden van je huidige zorgverzekeraar goed door te lezen, het komt namelijk ieder jaar weer voor dat er wordt gekozen voor een aantal wijzigingen. Voor veel mensen is de zorgverzekering niet meer passend en zullen ze moeten overstappen naar een andere zorgverzekering. Gebruik onze handige zorgvergelijker 2018 en kom erachter welke zorgverzekeraar het best bij u past in 2019.

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...