Bij OHRA is de zorgpremie gestegen met 7,7 % en dat betekent dat er een nieuw maandbedrag is ontstaan van €116,30 per maand. In September is er door het ministerie van volksgezondheid natuurlijk al aangekaart dat de zorgpremies weer gingen stijgen. Maar over het algemeen valt het allemaal nog best mee. Dit komt door de magere stijging van de zorgkosten waardoor de premiestijging over het algemeen nog best meeviel. Begin direct met het gebruik maken van de zorgvergelijker 2019 om alle premies te vergelijken.

Goede verwachtingen economie en stijgende lonen

De grote reden hiervoor was de goede verwachtingen over de economie. De lonen en kosten in de zorg blijven toenemen. De zorgkosten groeien niet alleen door de stijging van prijzen en lonen, maar ook door de toenemende vergrijzing, het verwachte aantal gepensioneerde en de onderzoeken naar nieuwe of betere behandelingen voor deze doelgroep. Ook een reden voor de premiestijging is dat het eigen risico niet veranderd het aankomende jaar.

Bekendmakingen zorgpremie 2019

DSW was dit jaar natuurlijk weer de eerste partij die de premie bekend maakt. Dit is traditioneel altijd zo in Nederland. Bij DSW stijgt de maandelijkse premie met 4,50 euro naar een maandelijks bedrag van 112 euro per maand. CZ en Nationale Nederlander hebben de premie van hun verzekeringen voor 2019 bekend gemaakt bij CZ. De basispremie daar stijgt met € 8,55 naar € 124,80 met een stijging van 7,4%.

Zorgtoeslag hoger door premiestijging

Doordat de premies stijgen, stijgt de zorgtoeslag ook mee voor mensen met een minimaal inkomen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag met 92 euro. Dat is minder dan de stijging van de premie, wat betekent dat er zelf meer bijgedragen moeten worden. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag met 277 euro, zij gaan er dus op vooruit.

Aanvullende tandartsverzekering verstandig?

Aanvullende tandartsverzekering verstandig?

In Nederland heb je de mogelijkheid om jezelf extra te verzekeren door middel van een aanvullende zorgverzekering. Tegenwoordig kiezen er steeds meer mensen voor de aanvullende tandartsverzekering, dit is dan ook de meest afgenomen verzekering. Toch hebben veel mensen...