Zorg & Zekerheid review

Gemakkelijk alles van A-Z over de Zorg & Zekerheid zorgverzekering in 2018 & 2019. Voor u de goedkoopste zorgverzekering met de beste voorwaarden? Kom er in een handomdraai achter. Begin nu direct met besparen, je bent klaar in 3 minuutjes!

Direct vergelijkenLees verder

Zorg en zekerheid zorgverzekering

De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid valt onder de groep VRZ zorgverzekeraars. Deze groep bestaat uit de zorgverzekeraars Eno, ONVZ en Zorg en Zekerheid. Gezamenlijk hebben zij ruim 1,1 miljoen verzekerden en behoren daarmee tot de middenmoot van zorgverzekeraars met het hoogste aantal verzekerden.

De zorgverzekering bestaat al 20 jaar

Zorg en Zekerheid zelf bestaat al 20 jaar en is een samenvoeging van diverse regionale zorgverzekeraars uit de regio Leiden. Het hoofdkantoor is nog steeds gevestigd in Leiden.

Zij waren in eerste instantie een ziekenfonds groep, waarbij verzekerden zich konden aansluiten die onder de loongrens vielen en niet in aanmerking voor een particuliere zorgverzekering kwamen. In 1997 richtten zij ook een particuliere zorgverzekering op, zodat zij de volledige ziekenfonds en particuliere markt konden bereiken.

De zorgverzekeringswet werd aangepast

In 2006 is de zorgverzekeringswet gewijzigd, waardoor het ziekenfonds kwam te vervallen. Tegelijkertijd werd de basisverzekering ingevoerd. Hierdoor was elke Nederlander op dezelfde wijze verzekerd, zonder onderscheid te maken in het inkomen.

Zorgverzekeraars werden verplicht om verzekerden aan te nemen en men mocht geen verzekerden weigeren. De basisverzekering is tegenwoordig nog steeds in gebruik, waarbij iedere Nederlander gegarandeerd is van een bepaalde kwaliteit zorg en dekking via deze basisverzekering.

Wanneer de verzekerde een grotere zorgbehoefte heeft en er bepaalde onderdelen van zijn zorgbehoefte niet via de basisverzekering worden vergoed, dan kan hij een aanvullende verzekering afsluiten.

Soorten verzekeringen van Zorg en Zekerheid

 Zorg & Zekerheid hanteert verschillende soorten verzekeringen, hieronder hebben we ze voor je beschreven, lees snel verder!

Basisverzekering

Ook Zorg en Zekerheid biedt een basisverzekering aan. De dekkingen van deze verzekering worden niet door hen zelf bepaald, maar door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De dekking vanuit de basisverzekering is dus bij elke zorgverzekeraar gelijk. Het enige verschil in de verschillende aangeboden basisverzekeringen kan zitten in de keuze voor de zorgaanbieders. De basisverzekering kent een verplicht eigen risico van € 385,-.

Voor de basisverzekering biedt Zorg en Zekerheid drie verschillende soorten aan. Een tweetal naturaverzekeringen en één restitutieverzekering.

Het verschil tussen de naturaverzekeringen en de restitutieverzekering is dat bij de naturaverzekering alleen vergoedt wordt als de verzekerde zorg afneemt van een zorgverlener waar zij een contract mee hebben.

Bij de restitutieverzekering mag de verzekerde zelf zijn zorgverlener uitkiezen, ongeacht of deze een contract heeft met Zorg en Zekerheid.

De eerste natura basisverzekering is de Zorg Gemak Polis voor € 103,95 per maand. Deze verzekering heeft de standaard dekking zoals voorgeschreven door het ministerie van VWS. Wanneer de verzekerde zorg afneemt bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder, dan krijgt hij een vergoeding van 75%. Wanneer de verzekerde kiest om zijn eigen risico te verhogen naar € 500,- dan is de maandpremie € 78,95.

De tweede natura basisverzekering is de Zorg Zeker Polis. Deze polis kost maandelijks € 109,20 en € 84,20 wanneer de verzekerde voor een eigen risico van € 500,- kiest. Als de verzekerde bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder zorg afneemt, dan geldt daarvoor een vergoeding van 80% van de kosten.

Dan is er de restitutieverzekering Zorg Vrij Polis. Hierbij heeft de verzekerde alle vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen, want 100% van de gemaakte zorgkosten wordt vergoedt. Door deze vrijheid is dit wel de duurste basisverzekering met € 112,53. De premie kan nog verlaagd worden naar € 87,53 als de verzekerde besluit om zijn eigen risico te verhogen naar € 500,-.

Aanvullende verzekering

Wanneer je als verzekerde ook behoefte hebt aan fysiotherapie, anticonceptie, tandarts en brillen, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zorg en Zekerheid heeft een achttal aanvullende verzekeringen, die weer onderverdeeld kunnen worden in een verzekering op basis van zorgbehoefte of of basis van leefsituatie.

Op basis van zorgbehoefte

De eerste aanvullende verzekering is de AV-Basis voor 11,95 per maand. Hierin opgenomen zitten 12 fysiotherapie behandelingen, een vergoeding van € 70,- voor een hoortoestel en € 40,- voor een bril per twee jaar. Ook spoedeisende hulp in het buitenland wordt met deze verzekering voor 100% vergoed.

De AV-Standaard is € 19,40 per maand en daar is onder andere opgenomen een vergoeding van € 250,- voor alternatieve geneeswijzen, € 150 tandartskosten, een 100% vergoeding voor anticonceptie vanaf 21 jaar en er wordt maximaal € 1.500,- vergoed als je tandartskosten hebt wegens een ongeval.

De vergoedingen zijn hoger en wat bredere dekking bij de AV-Top verzekering van € 41,50 per maand. De extra’s bij deze verzekering zijn bijvoorbeeld een acné behandeling tot maximaal € 150,- en als je mantelzorger bent, kun je je maximaal 6 weken laten vervangen. De overige dekkingen van de vorig genoemde verzekeringen gelden hier ook, maar dan met hogere gedekte bedragen.

Wil je echt zo compleet mogelijk verzekerd zijn, kies dan voor de AV-Totaal verzekering van € 99,95 per maand. Alle maximale vergoedingen zijn flink hoger en je krijgt ook € 50,- vergoed voor lidmaatschap op een sportvereniging.

Op basis van leefsituatie

Val je in een bepaalde doelgroep jongeren, gezin of oudere, dan kan je ook voor een aanvullende verzekering op basis van leefsituatie kiezen. Jongeren kunnen kiezen voor een AV-Sure verzekering van € 17,95 per maand, waarbij specifieke jongerenzaken onder de dekking valt, zoals een acné behandeling van maximaal € 150,- en een 100% dekking op anticonceptie vanaf 21 jaar.

Jongeren reizen tegenwoordig veel, dus ook buitenland vaccinaties worden met deze verzekering 100% vergoed. Voor gezinnen is er de AV-GeZZin Compact. Dit is de goedkope versie van de aanvullende gezinsverzekering en kost € 24,45 per maand.

Typische zaken die met een gezin van doen hebben worden hierbij gedekt, zoals € 1.000,- aan orthodontie voor kinderen tot 18 jaar, maar ook 9 fysiotherapie behandelingen. Er is ook de AV-GeZZin die € 50,95 per maand kost en is zeer uitgebreid.

Hierbij zijn vele zaken verzekerd zoals, acné behandeling tot maximaal € 250,-, 25 fysiotherapie behandelingen en kraamzorg. Ook brillen, tandarts en lidmaatschap van een sportclub behoren tot de dekkingen.

Dit is een complete verzekering, waarbij het gehele gezin goed is gedekt. Wanneer je een oudere bent dan is het mogelijk om een AV-Plus verzekering af te sluiten.

Typische ouderenzaken worden hiermee gedekt, zoals € 200,- eigen bijdrage voor thuiszorg, 25 fysiotherapie behandelingen en hogere vergoedingen voor brillen en gehoorapparaten. Ook is er een extra vergoeding van € 210,- voor voetverzorging voor diabetici en reumapatiënten. De aanvullende ouderenverzekering kost € 45,95 per maand.

Zorgverzekering vergelijken en overstappen in 3 minuten.

Zorgverzekeraars reviews 2019

Veilig zorgverzekering vergelijken

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je veilig gebruik kunt maken van de beste zorgvergelijker van Nederland. Al je gegevens worden versleuteld verzonden en alleen gedeeld met de zorgverzekeraar. Begin direct met zorgverzekering vergelijken om kosten te besparen.

Veilig zorgverzekering vergelijken

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je veilig gebruik kunt maken van de beste zorgvergelijker van Nederland. Al je gegevens worden versleuteld verzonden en alleen gedeeld met de zorgverzekeraar. Begin direct met zorgverzekering vergelijken om kosten te besparen.

Veel plezier met je besparing en tot volgend jaar,

Ronald.