Het Zilveren Kruis vergelijken, is het nog altijd een van de beste?

Het Zilveren Kruis is een van de allergrootste zorgverzekeraars in Nederland. De verzekeraar biedt je 3 verschillende basisverzekeringen waarin je zelf bepaalt welke mate van hulp, zorgkeuze en advies je ontvangt. Zo kunt u bijvoorbeeld een restitutiepolis afsluiten waarbij je volledig vrije zorgkeuze hebt en bij niet-gecontracteerde zorgverleners altijd 100 procent vergoeding krijgt van het normale tarief.

De budgetpolis van het Zilveren Kruis

De tweede polis die het Zilveren Kruis aanbied is de budgetpolis. Bij deze polis regel je veer meer zelf, je kiest voor planbare ziekenhuiszorg uit een specifiek aanbod van ziekenhuizen en specialisten. Het is bij deze verzekering dus van groot belang dat je oplet waar je jezelf laat behandelen. Je kunt bij het Zilveren kruis heel veel zaken naar wens aanpassen, en alles is altijd eenvoudig inzichtelijk via het internet.

Een groot aanbod aan aanvullende verzekeringen van het Zilveren Kruis

Het Zilveren Kruis biedt verder een groot aantal aanvullende verzekeringen zoals de tandartsverzekering. Alle zorg kan beperkt tot zeer ruim vergoed worden. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om korting te ontvangen op de premie als je kiest voor een collectieve verzekering via je werkgever, belangenorganisatie of de sportvereniging waar je ingeschreven staat.

Wat gaat er in 2018 gebeuren bij het Zilveren Kruis

De basisverzekering wordt dit jaar wederom uitgebreid. Zo kunt u er vanuit gaan dat het Zilveren Kruis dit jaar voor de 4e keer op rij eigen middelen inzet om de premiestijging van klanten te beperken. Een van de woordvoerders van de verzekeraar gaf laatst te kennen:

“We kijken wel verder dan alleen 2018. Het is óók onze verantwoordelijkheid om de zorg goed en toegankelijk te houden voor onze kinderen. Daarom praten we met zorgaanbieders over verschillen die we zien in kwaliteit en prijs en over zorg veilig thuis. Zo doet een aantal ziekenhuizen pilots met chemotherapie thuis. Nierdialyse en monitoring bij hartfalen zijn ook voorbeelden van zorg die een deel van onze klanten liever thuis heeft en die thuis ook mogelijk zijn.”

Dat eigen risico, hoe zit dat bij het Zilveren Kruis?

Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is en zorg krijgt uit de basisverzekering is verplicht om eigen risico te betalen. De overheid bepaalt elk jaar weer opnieuw wat de hoogte is van dit eigen risico.

Wat is het verplicht eigen risico en waar moet je op letten?

Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico.

  • In 2018 is het verplicht eigen risico € 385.
  • Het verplicht eigen risico geldt als je 18 jaar of ouder bent. Niet voor de kinderen
  • U betaalt het eigen risico altijd naast uw premie
  • Het geldt voor een heel kalenderjaar
  • U maakt het eigen risico eerst op voor dat u een vergoeding uit de basisverzekering ontvangt
  • U betaalt nooit eigen risico bij zorg uit een aanvullende verzekering

Vergelijker

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zorgverzekering
Author Rating
51star1star1star1star1star