Het is weer bijna het einde van het jaar 2018 en dat betekent dus weer dat geheel Nederland massaal overstapt van zorgverzekeraar. Rond deze tijd van het jaar maken alle zorgverzekeringen hun zorgpremie bekend voor het jaar 2019. Ook Zilveren Kruis, een grote zorgverzekeraar in Nederland heeft zojuist zijn nieuwe zorgpremies bekend gemaakt. Helaas heeft nog niet iedere zorgverzekeraar afspraken gemaakt met alle ziekenhuizen en zorgverleners.

Voor de basisverzekering van Zilveren Kruis wordt een zorgpremie van €126,95 vastgesteld, dit is de basisverzekering die het meest gekozen wordt door de consument. Als we gaan kijken naar de tarieven van vorig jaar dan zien we een duidelijke stijging van €7,50. In dit artikel gaan we het hier wat uitgebreider over hebben!

Waarom is er een stijging in de zorgpremie?

Veel mensen vragen zich af waarom zorgpremies stijgen, dit kan verschillende soorten redenen hebben. Zilveren Kruis heeft naar buiten gebracht dat de zorgpremies gaan stijgen doordat er nieuwe medicijnen op de markt komen. Uiteraard moeten deze medicijnen ergens betaald van worden en worden ze helaas elk jaar weer duurder. Een andere grote kostenpost van verzekeraars is het groter gebruik van zorg die ook constant duurder wordt. Verder heeft de overheid bekend gemaakt dat de basisverzekering in 2019 wordt uitgebreid, dit moet worden betaald door de zorgpremies die het Zilveren Kruis ontvangt. Wist je al dat je een lagere premie betaald wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico? Lees er meer over door op de link te klikken.

Zilveren Kruis een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland

Zoals je net hebt kunnen lezen is Zilveren Kruis een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland, zo tellen ze een klantenbestand van 5 miljoen mensen. Als we dit naast alle andere zorgverzekeraars gaan leggen dan zien we duidelijk dat Zilveren Kruis de grootste zorgverzekeraar van Nederland is met een marktaandeel van 30%.

Ondanks dat ze op het moment de grootste zijn verliezen ze ook klanten, zo bestond het marktaandeel in 2015 nog uit 31%. Wij verwachten een kleiner marktaandeel van het Zilveren Kruis in de komende jaren door de stijgende zorgpremies. Mensen zijn toch eerder geneigd om over te stappen van zorgverzekeraar wanneer ze de hoge zorgtarieven zien.

Welke nieuwe zorgpremies zijn tot nu toe bekend?

Zilveren Kruis is niet de enigste zorgverzekeraar die zijn zorgpremies heeft uitgebracht, zo zijn er natuurlijk nog alle andere zorgverzekeraars. We hebben hieronder alle bekende zorgpremies bij elkaar gezet met daarbij hun aanbieder.

  • Ook zorgverzekeraar CZ komt met stijgingen in de zorgpremie, zo stijgt de premie met €8,55 per maand. Dit komt neer op een maandelijkse zorgpremie van €124,80.
  • Een andere grote zorgverzekeraar Nationale-Nederlanden komt ook met een stijging in de zorgpremie, zo ga je als verzekerde bij de Nationale-Nederlanden maandelijks €9,02 meer betalen. Dit komt neer op een maandelijkse premie van €128,60.
  • Veel mensen zijn aangesloten bij een zorgverzekering van OHRA, maar ook deze zorgpremie gaat stijgen. Zo ga je maandelijks €8,34 meer betalen wat neerkomt op een maandelijks tarief van €116,30.
  • DSW, hoofdsponsor van voetbalclub Excelsior komt ook met een premiestijging, zo ga je in 2019 €4,50 meer betalen wat neerkomt op een maandelijkse premie van €112,00.
  • Zorgverzekeraar VGZ kan natuurlijk niet achterblijven en verhoogt ook de zorgpremie in 2019, zo ga je €4,75 meer betalen wat neerkomt op een maandelijks tarief van €120,95.
  • Menzis komt met een zorgpremie verhoging van €3,00 wat uitkomt op een maandelijkse premie van €122,00.
  • Niet iedereen zal deze zorgverzekeraar kennen, de Friesland Zorgverzekering. Ook deze zorgverzekeraar kan niet achterblijven en komt met een zorgpremie verhoging van €8,50, dit komt neer op een maandelijkse premie van €125,45.

Conclusie

We kunnen concluderen dat we in 2019 meer gaan betalen voor onze zorgverzekeringen. Wij raden aan om alle zorgverzekeraars in Nederland met elkaar te vergelijken, je kunt hiervoor gebruik maken van onze zorgverzekering vergelijker. Profiteer gratis en onafhankelijk van actuele aanbiedingen en kortingen. We wensen je alvast veel plezier met besparingen tijdens zorgverzekering vergelijken.

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...