We weten waarschijnlijk allemaal al dat we meer moeten gaan betalen voor zorg in 2019. Dit komt door de komst van duurdere medicijnen en de grote vraag naar zorg. Zorgverzekeraars moeten door deze veranderingen hun zorgpremies aanpassen om kosten te kunnen blijven betalen. Helaas moeten wij daarvoor een duit in onze portemonnee doen. In dit artikel gaan we de zorgpremie stijging van VGZ bespreken, lees snel verder als je er meer over wilt lezen!

Over hoeveel premiestijging bij VGZ hebben we het dan?

Mensen die verzekerd zijn bij VGZ vragen dit zichzelf waarschijnlijk af, hoeveel gaat de zorgpremie dan stijgen in 2019? Dit leggen we je uit onder dit kopje. VGZ gaat een zorgpremie stijging doorvoeren van €4,75 per maand, dit komt neer op een maandelijkse zorgpremie van €120,95 in 2019. Mensen die aangesloten zijn bij dochterbedrijf Univé krijgen te maken met dezelfde premiestijging.

Hoe groot is het klantenbestand van VGZ?

Iedereen heeft al eens van de zorgverzekeraar VGZ gehoord, dit is ook niet raar met een klantenbestand van 3,8 miljoen mensen in Nederland. Als we dit gaan vergelijken met de grootste zorgverzekeraar Zilveren Kruis dan komt VGZ op de tweede plek als grootste zorgverzekeraar. VGZ heeft een marktaandeel van 22,4% in 2018. Net zoals bij vele andere zorgverzekeraars is het marktaandeel afgenomen in verhouding met het jaar 2015, niet raar als we kijken naar stijgingen in de premies. We kunnen je alvast melden dat VGZ een goedkope zorgpremie toepast dan CZ en Menzis op de basisverzekeringen.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Vergelijken van diensten of verzekeringen is in Nederland niet meer weg te denken en zo dus ook niet in de zorgverzekeringen wereld. Er komen jaarlijks talloze vergelijkingssites bij om jou te helpen met het afsluiten van jouw zorgverzekering.

Maar waarom zou je vergelijken? Nou, eigenlijk heel simpel. Elk jaar veranderen de zorgpremies en ook dit jaar is dit zo, zo hebben de grootste zorgverzekeraars hun zorgpremies al bekend gemaakt. In sommige gevallen zijn consumenten het niet eens met de zorgpremie of zorgpolis dus stappen ze over. Overstappen zorgt elk jaar weer voor flinke besparingen en kan volledig gratis en onafhankelijk gedaan worden met onze handige zorgverzekering vergelijker. Handig om te weten: alle zorgpremies in Nederland moeten bekend gemaakt worden voor 12 november 2018, deze deadline is inmiddels verstreken. In een ander artikel hebben we uitgebreid besproken waarom nog niet iedere zorgverzekeraar hun zorgpremie bekend heeft gemaakt voor 2019, klik hier om dit artikel te lezen.