Over het algemeen hebben flink wat Nederlanders last van hun knieën, rug, voeten, enkels of heupen. Dit is al een flinke tijd bekend en daarom is er tegenwoordig podotherapie, maar dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Als je hier al last van hebt dan wil je vanzelfsprekend geen torenhoge rekening ontvangen, daarom is het mogelijk om jezelf hiervoor te verzekeren.  In dit artikel gaan we een aantal tips bespreken waarmee je direct een geschikte goedkope zorgverzekering kunt vinden voor de vergoeding van podotherapie. Lees snel verder om achter deze handige tips te komen!

Wat is nou eigenlijk podotherapie?

Podotherapie, een duur woord voor voettherapie. Voettherapie is tegenwoordig vaak nodig. Daarom leggen we een paar veel voorkomende situaties waardoor voetklachten ontstaan. Zo kunt je ze proberen te voorkomen en heb je helemaal geen verzekering nodig hiervoor!

Voetklachten ontstaan vaak doordat men een verkeerde voetstand aanneemt, dit leidt vaak tot voetklachten en uiteindelijk is er therapie voor nodig om dit te herstellen. Daarbovenop kan het ook zo zijn dat je last hebt van een afwijkende tenenstand, ook dit is een probleem wat zorgt voor voetklachten. Echter is het ook zo dat een verkeerde manier van lopen kan zorgen voor serieuze voetklachten. Let hier dus op!

Wat gebeurt er bij podotherapie?

Wanneer je last hebt van een van deze bovenstaande problemen dan kun je in aanmerking komen voor podotherapie. Wanneer je een behandeling ondergaat bij de therapeut dan worden huid en nagelaandoeningen behandelt. Je zult vast denken, dan ga ik toch lekker na de goedkopere pedicure? Maar helaas, bij de pedicure zijn ze niet bevoegd om dezelfde handelingen uit te voeren als een podotherapeut. Daarnaast worden er ook reumatische en diabetische patiënten geholpen, zij krijgen hier advies en oplossing voor hun problemen.

Waar kan ik uit kiezen?

Zoals vrijwel altijd heb je veel keus uit verschillende soorten verzekeringen, dit is dan ook het geval bij een verzekering voor podotherapie. Een podotherapeut heeft zoals net gezegd oplossingen voor jouw voetklachten, hierbij kun je denken aan speciaal op maat gemaakte schoenen of dure steunzolen. Deze oplossingen moeten natuurlijk betaald worden door iemand en dat doet dan uiteraard jouw verzekering. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten podo verzekeringen: een basis podo verzekering of een aanvullende podo verzekering. In het volgende stukje bespreken we beide van deze soorten verzekeringen, zo kun jij een weloverwogen keuze maken!

Gekozen voor een basis podo verzekering

Als je aan het einde van het jaar weer overgestapt bent van zorgverzekering, dan is het vaak zo dat podotherapie niet is meegenomen in jouw basispakket bij jouw nieuwe zorgverzekeraar. Als je gebruik maakt van een basis podo verzekering, dan is het vaak zo dat alleen kosten worden vergoed wanneer je last hebt van een diabetische voet. Wanneer je een onderzoek hebt laten doen bij de huisarts omtrent jouw mogelijke diabetische voet dan wordt je vaak doorverwezen naar een podotherapeut.

Wanneer je last hebt van een diabetische voet dan valt dit in zorgprofiel 2 of hoger. Als vervolgens de keuze wordt gemaakt door de therapeut om een pedicure in te schakelen, dan wordt dit vaak gedeclareerd bij de podotherapeut. Zo betaalt jouw zorgverzekeraar de kosten voor de podotherapie. Een groot voordeel is dat je geen eigen risico hoeft te betalen voor behandelingen.

Toch maar een aanvullende podo verzekering

Je hebt zojuist gezien dat het niet nodig is om een aanvullende podoverzekering af te sluiten als je alleen last hebt van een diabetische voet. Maar waarom dan een aanvullende verzekering nemen? Nou dat is vrij simpel, wanneer je weet dat je vaak last hebt van jouw voeten, enkels of knieën dan is het zeer verstandig om hiervoor een aanvullende verzekering te nemen. Je weet namelijk al dat het waarschijnlijk ooit gaat gebeuren dat je een behandeling nodig heeft bij de podotherapeut. Zo ben je altijd verzekerd tegen hoge kosten bij een onverwachte behandeling. Net zoals in het basispakket is het niet nodig om bij een aanvullende verzekering eigen risico te betalen. Echter zijn er wel een paar aandachtspunten omtrent kiezen van jouw aanvullende verzekering.

  • Bekijk de maandelijkse of jaarlijkse goed, zo betaal je nooit teveel voor jouw verzekeringen. Kijk in de zorgverzekering vergelijker om direct het gehele aanbod met elkaar te vergelijken.
  • Besteed aandacht aan de maximale vergoeding van jouw verzekeraar.
  • Hoeveel procent van de totale kosten die je krijgt vergoed.
  • Pas goed op met extra voorwaarden, lees dus goed de kleine lettertjes voordat je een aanvullende verzekering afsluit!

Bekijk goed alle verschillende soorten verzekeraars. Het is namelijk zo dat elke verzekeraar andere pakketten aanbiedt, zo zijn er verzekeraars die podotherapie en hulpmiddelen zoals speciale schoenen samen vergoeden. Uiteraard zijn er ook verzekeraars die hiervoor andere regelingen hebben. Vaak zie je dit ook terug in de premie die betaald moet worden!

Probeer voor jezelf dus goed in te schatten wat voor soort verzekering je moet afsluiten. Zo voorkom je onnodig hoge kosten en kun je jouw geld spenderen aan leukere dingen zoals vakantie! Bekijk hier reviews van alle zorgverzekeraars zoals VGZ, Menzis of CZ of Zorg & Zekerheid. 

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...