Maak je momenteel gebruik van fysiotherapie? Let dan op, de zorgkosten vergoeding wordt in 2019 namelijk minder. Het is zo dat vergoeding voor fysiotherapie niet tot de basisverzekering behoort. Daarnaast zijn er in 2019 ook minder aanvullende verzekeringen beschikbaar voor fysiotherapie behandelingen. Er zijn enkele zorgverzekeraars die hier aanvullende verzekeringen voor aanbieden, deze zijn vaak wel flink geprijsd. Lees snel verder.

Mensen met COPD krijgen wel fysiotherapie vergoeding in 2019

Mensen in Nederland die op het moment last hebben van COPD en gebruik moeten maken van fysiotherapie krijgen de kosten hiervan wel vergoed in 2019. Vergeleken met 2018 is dit een hele vooruitgang, het was namelijk zo dat je zelf de eerste 20 behandelingen moest betalen. In 2019 krijg je nu dus wel vergoeding vanuit de basisverzekering. Echter is het wel zo dat hier een maximum aantal behandeling aan is gesteld. Het maximum aantal vergoede behandelingen wordt gebaseerd op de ernst van COPD.

Sommige zorgkosten worden wel vergoed uit de basisverzekering

Er zijn ook andere aandoeningen die worden vergoed vanuit de basisverzekering, de overheid heeft hier een speciale lijst voor opgesteld. Op deze lijst staan chronische aandoeningen, wil je deze bekijken? Klik dan op de link. Fysiotherapiebehandelingen voor deze chronische aandoeningen worden voor een bepaald deel vergoed. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen kosten. Ga je over de 20 behandelingen, dan worden de zorgkosten hiervoor vergoed uit de basisverzekering.

Kinderen en fysiotherapie

Kinderen die gebruik moeten maken van zorg bij de fysiotherapie krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Als kinderen meer fysiotherapie nodig hebben, dan is het slim voor de ouders om te kijken naar aanvullende verzekeringen. Kinderen zijn namelijk meeverzekerd op de zorgpolis van een van hun ouders.

Eigen risico

Je hebt kunnen lezen dat fysiotherapie in sommige gevallen wordt vergoed uit de basisverzekering. Echter is het wel zo dat er allereerst eigen risico betaalt moet worden. Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, dan hoef je daarbovenop geen eigen risico meer te betalen voor behandelingen.

Weet je nu al dat je veel gebruik gaat maken van fysiotherapie behandelingen in 2019? Of doe je een sport waar blessures vaak voorkomen? Bekijk dan goed de aanvullende verzekeringen hiervoor, dit kan je veel onnodig hoge kosten besparen. Gebruik de zorgvergelijker 2018 om het gehele aanbod van aanvullende verzekeringen in te zien!