Studenten en de zorgverzekering, het is tegenwoordig een steeds betere combinatie aan het worden. Jongeren merken namelijk dat er steeds meer geld te besparen is door je zorgverzekering te vergelijken. Je hebt namelijk hoge kosten aan je huur of studie en je wil wel wat geld over houden om leuke dingen te doen. Iedere euro die je maandelijks kunt besparen is mooi meegenomen, gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Lees snel verder om erachter te komen of je als student nog kosten kunt besparen op je zorgverzekering.

Studenten maken weinig gebruik van zorg uit de zorgverzekering

Studenten maken over het algemeen weinig gebruik van zorg. Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer naar de huisarts moet, langs de fysio gaat of dat je wat medicijnen nodig hebt voor een griepje. Over het algemeen betaal je daarom teveel maandelijkse premie als student. Waarom zou je onnodig geld betalen aan je zorgverzekering als je geen gebruik gaat maken van de zorg die aangeboden wordt? Maar waar moet je nu op letten om een mooie besparing te maken op je zorgverzekering?

Wat is de juiste zorgverzekering voor jouw als student?

Verschillende verzekeraars hebben natuurlijk verschillende polisvoorwaarden. Het basispakket van de zorgverzekering is overal hetzelfde. Toch kunnen de premies behoorlijk verschillen per zorgverzekeraar. Begin direct met het zorgverzekering vergelijken 2018 om kosten te besparen!

Sluit vrijwillig een hoger eigen risico af

Als je weinig zorgkosten maakt kan het voordelig zijn om een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Je verplichte eigen risico vanuit de basisverzekering is dit jaar vastgesteld op €385. Dit kun je verhogen met stapjes van €100 tot maximaal €885, daardoor daalt de maandelijkse premie, hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je kunt krijgen op je zorgpremie.

Zorgtoeslag aanvragen als je 18 jaar of ouder bent

Als je 18 jaar of ouder bent kun je als student altijd zorgtoeslag aanvragen. Je krijgt deze financiële hulp vanuit de overheid zodat je ten alle tijden de premie kunt betalen. In 2019 is dit bedrag maximaal 99 euro per maand. Dit hangt onder andere af van je inkomen en je kunt via de belastingdienst checken of je recht hebt op zorgtoeslag.

Aanvullende verzekering of toch een basisverzekering?

Het is slim om goed na te denken over de aanvullende verzekering. Als je namelijk extra zorgkosten hebt zoals extra behandelingen bij de tandarts, fysiotherapie en sport. Het kan natuurlijk voorkomen dat je vaker als 1x gebruik maakt van deze diensten. Je kunt met een aanvullende verzekering kosten dekken als dit het geval is. Ga je maar twee keer per jaar naar de tandarts en heb je verder weinig problemen met je gebit en ga je nooit naar de fysiotherapeut dan heb je vaak voldoende aan alleen een basisverzekering.

Zorgverzekering afsluiten via het internet

Je kunt gemakkelijk online een zorgverzekering afsluiten, dat komt omdat je alles in een handomdraai kunt regelen. Zo wordt de volledige overstap geregeld, krijg je scherpe premies en wordt het overstappen en besparen een makkie. Je kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2019 de beste zorgpremie betaald. Bekijk direct het zorgverzekering vergelijken 2018.