Het is altijd vervelend, een flinke val een trapje of een lastige beenbreuk. In principe zijn dit geen levensbedreigende situaties maar een bezoekje aan de huisarts of ziekenhuis is toch wel heen fijn. Men komt al wel snel met de vraag wat de spoedeisende hulp dan in Nederland moet kosten? Een goede vraag naar onze mening want een ongelukje zit immers in een klein hoekje en onvoorziene kosten zijn natuurlijk nooit fijn.

Een bezoek aan de huisartsenpost

Heb je een klein en niet levensbedreigende ongelukje meegemaakt dan raden wij het je aan om eerst even de huisartsenpost een bezoekje te plegen, ook in het weekend of avond kun je bij deze post terecht. Is de schade zodanig erg dan zal de lokale huisarts je doorsturen naar de spoedeisende hulp voor een behandeling van een specialist(e). Maar natuurlijk de hamvraag, wat zijn de kosten van deze acties? De kosten voor een spoedeisende behandeling worden verrekend met je eigen risico.

Vergoeding bij een bezoek aan de huisarts of spoedeisende hulp

Wanneer je een bezoek pleegt aan de huisartsenpost of spoedeisende hulp dan worden deze kosten standaard gedekt door de basis zorgverzekering. Moet je een bezoek plegen aan een ziekenhuis dan bent u helaas altijd verplicht om eerst het eigen risico te betalen, hoe hoog dit bedrag is ligt aan uw huidige hoogte van uw eigen risico. Kies je ervoor om naar de spoedeisende hulp te gaan en is er geen sprake van een levensbedreigende of spoed dan zal de zorgverzekeraar niets vergoeden, let hier dus goed op!

Hoe zit het met de spoedeisende hulp voor kinderen?

Het is je grootste nachtmerrie als ouder, een ongeluk waarbij je eigen kinderen zijn betrokken, helaas komen ze ook het meest voor. Het is natuurlijk niet altijd ernstig maar een val van de speeltoestellen of fiets kan nog wel eens pijnlijk zijn of dergelijke botbreuken opleveren. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt en een bezoekje moeten plegen aan de spoedeisende hulp, gelukkig wordt deze ook gedekt door de basis zorgverzekering en is er bij kinderen onder 18 geen sprake van een eigen risico.

Spoedeisende hulp in het buitenland, hoe zit het?

Misschien wel de meest irritante locatie voor een ongeluk, op vakantie in het buitenland, helaas komt het elk jaar wel weer voor. Wij raden het je aan om direct contact op te nemen met de spoedlijn van uw zorg of reisverzekering , vervolgens wordt je doorverwezen naar een lokale huisartsenpost of ziekenhuis. Ben je ineens drastisch ziek geworden of is het ongeluk zo drastisch geweest dan zul je met spoed moeten worden opgenomen, ook in dit geval zul je per direct contact op moeten nemen met je zorgverzekeraar of indien je reisverzekeraar wanneer je deze hebt afgesloten.

Met de meeste zorgverzekeringen wordt spoedeisende hulp in het buitenland  gewoon vergoed, helaas moet het eigen risico hier meestal wel aan geloven. Heb je je eigen risico al volledig betaald dan heb je voor de rest van het jaar “gratis” zorg in Nederland, let goed op de voorwaarden die gelden voor spoedeisende hulp in het buitenland, in veel gevallen is het verstandiger om een aparte reisverzekering af te sluiten. Zorg er altijd voor dat je een EHIC pas meeneemt naar je locatie, deze zorgt ervoor dat je de kosten niet zelf hoeft voor te schieten, deze kun je gemakkelijk en snel aanvragen. Echter moet deze pas wel geaccepteerd kunnen worden door het ziekenhuis of huisarts. Bekijk de zorgvergelijker 2018 om direct het beste aanbod in te zien.

Beperk de risico’s

Het komt in zeer veel gevallen voor dat spoedeisende hulp eigenlijk helemaal niet essentieel was, net als in Nederland zul je de kosten zelf moeten betalen. Het gaat natuurlijk om je gezondheid en welke prijs dan ook, je zult gezond moeten blijven. Denk je dat je gezondheid in gevaar is dan zullen we je niet afraden om de spoedeisende hulp te bezoeken, het gaat immers om je gezondheid, ben er zuinig op!

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...