Wellicht heb je wel eens gehoord van shockwave therapie. Als je last hebt van chronische pijn in je spieren of pezen kan deze therapie de oplossing zijn. Deze behandelmethode wordt veel gebruikt voor patiënten met langdurige pijn. Over het algemeen kun je problemen al aanpakken d.m.v. 4 tot 6 behandelingen. Na deze behandelingen zul je merken dat de klachten verminderd worden of verdwijnen deze helemaal.

Er zijn jarenlang meerdere medische onderzoeken uitgevoerd voor de Shockwave behandeling. Daardoor zijn fysiotherapeuten in staat om al uw klachten effectief en snel te behandelen en dus ook tegen zo laag mogelijke kosten.

Hoe werkt de shockwave therapie precies?

Er bestaat inmiddels een groot aanbod aan verschillende behandelmethoden voor diverse peesaandoeningen. Fysiotherapie, hulpmiddelen die bewegingen moeten beperken zoals een spalk, ontstekingsremmers, injecties en talloze anderen.

Soms komt het voor dat er al een indicatie is gesteld voor een operatie door de orthopedisch chirurg. Het zijn in ieder geval of langdurige behandelingen die zich beperken tot symptoombestrijding of het zijn ingrijpende methoden waardoor de oorzaak niet aangepakt wordt.

Tot en met 1998 toen er een nieuwe behandelmethode werd toegepast die sneller, minder ingrijpend is en een goede kans op genezing heeft: de zogenaamde medische ShockWave therapie. Diverse wetenschappelijke studies laten zien dat de Shockwave Behandeling vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs en de Shockwave Behandeling zorgt er voor dat de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong wordt bestreden, zonder dat daar medicatie of chirurgie voor nodig is.

Vergoeding Shockwave therapie zorgverzekering 2019

Maar hoe zit het precies met de vergoeding van deze therapie in 2019? De shockwave therapie zit al lang in het verzekeringspakket vanaf 2013. Deze valt onder de behandelmethodes van de fysiotherapeut. Als je kosten vergoed wil krijgen zul je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten met fysiotherapie.

Aanvullende zorgverzekeringen voor shockwave therapie

Zoals we net besproken hebben valt shockwave therapie onder de fysiotherapie. Je kunt daarvoor diverse aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze pakketten variëren dan vaak tussen de 9 of 36 behandelingen. Als je kiest voor shockwave therapie gaat het gemiddeld maar om 4 tot 6 behandelingen. De kosten voor shockwave therapie zijn daardoor redelijk makkelijk op te vangen met een kleine aanvullende verzekering.

Vaak is het zo dat de shockwave therapie alleen geldig is als het onderdeel is van de fysiotherapie. Een losse behandeling wordt dus niet vergoed door je zorgverzekeraar. Daarbij kan het ook voorkomen dat je naar een andere behandelaar gaat als een fysiotherapeut. Ook dit valt dan niet onder de aanvullende verzekering en wordt niet vergoed. Begin direct met het zorgverzekering vergelijken 2018 om te zien of je kosten kunt besparen op je verzekering!

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...