Het is bijna 2019 en dat betekent weer een nieuwe zorgverzekeraar, voor de meeste tenminste! Ook in 2019 is er weer een groot verschil tussen de premies van goedkope en dure zorgverzekeringen. Dit jaar is het verschil maandelijks €35,25. Jaarlijks komt dit neer op een bedrag van €423. Maak je uiteindelijk ook nog de keus om te kiezen voor een hoger eigen risico, dan kan het verschil al snel oplopen tot een jaarlijks bedrag van €432.

Zorgverzekering in 2019 met €385 eigen risico

Steeds meer mensen kiezen voor een zorgverzekering zonder vrijwillig eigen risico, ook wel verhoogd eigen risico genoemd. Je kunt kiezen voor een basisverzekering met een eigen risico van €385 voor een maandpremie van €98,50. Daartegenover staat de duurste zorgverzekering van Avéro Achmea met een maandelijkse premie van €133,75. Als we dit tegen elkaar gaan afzetten dan komt er een jaarlijks verschil uit van €423 per jaar.

Verschil tussen de zorgverzekeringen

We hebben het zojuist over zorgpremies gehad en kunnen zien dat deze per zorgverzekeraar verschillen, maar er is ook degelijk verschil tussen alle zorgpolissen. Zo heb je vaak de keus uit alle ziekenhuizen als je gaat voor een duurdere zorgverzekering. Als je toch liever gebruik maakt van een goedkope zorgverzekering dan heb je vaak het nadeel dat niet elk ziekenhuis beschikbaar is. Bekijk voordat je een ziektekostenverzekering afsluit goed de polis om te kunnen zien wat voor afspraken er zijn gemaakt met ziekenhuizen in jouw buurt.

Zorg nodig? Ga voor de aanvullende verzekering

Voor mensen in Nederland die verwachtten dat ze zorg nodig hebben in 2019 raden we aan om te kijken naar de aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraars. Ga voordat je overstapt of een zorgverzekering afsluit goed voor jezelf na of zorg nodig is in 2019. Ben er wel van bewust dat een ongeluk snel gebeurd is en dat het dan erg handig is om toch gebruik te maken voor een aanvullende verzekering. Heb je bijvoorbeeld een slecht gebit, dan is het gebruikelijk om te kijken naar aanvullende tandartsverzekeringen om hoge kosten te voorkomen. Tegenwoordig zijn er veel fabels ontstaan over zorgverzekeringen, klik op de link om hier meer over te lezen!

Zorgverzekeringen vergelijken

Aanvullende en basisverzekeringen zijn tegenwoordig makkelijk te vergelijken met elkaar. Gebruik onze handige zorgverzekering vergelijker en bekijk direct het actuele aanbod. Vul jouw persoonlijke voorkeur in en onze vergelijker zoekt voor jou de goedkoopste zorgpolis! We wensen je alvast veel plezier met alle besparingen.

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...