Er is in Nederland nog te weinig concurrentie onder zorgverzekeraars. Er zouden nog meer nieuwe aanbieders bij moeten komen om het zorgaanbod voor de consumenten te verbeteren. Dit is een mening die je de afgelopen tijd steeds meer ziet terugkomen in de samenleving, dat heeft natuurlijk te maken met de stijgende zorgkosten en alsmaar stijgende zorgpremies. Mensen merken al jarenlang dat zorg duurder wordt, nog een vervelend iets is dat de totale zorg steeds minder wordt. Kortom, de consument voelt het dubbel en wil graag andere alternatieven zien.

Concurreren met de aanvullende verzekeringen

Er is natuurlijk wel concurrentie zichtbaar en zorgverzekeraars proberen op allerlei manieren nieuwe doelgroepen aan te spreken. De meeste zorgverzekeraars volgen echter nog steeds elkaars prijzen en de verschillen blijven daardoor redelijk beperkt. Je ziet geen extreme prijsdalingen met stuntaanbiedingen.

Nog geen grote prijsverschillen zichtbaar, de dekking is echter wel variabel

Het grote prijsverschil waarmee zorgverzekeraars proberen te verschillen is natuurlijk de dekking, goede en betaalbare zorg is van belang voor alle consumenten en Nederlanders. Meer concurrentie zou er voor zorgen dat er meer keuze is voor de consument. De vier grote verzekeraars, CZ, VGZ, Menzis en Achmea, hebben nu zo’n 92 procent van de markt in handen waardoor de concurrentiegraad relatief laag blijft.

Er zijn al sinds 2006 geen nieuwe zorgverzekeraars meer bijgekomen. Dat komt omdat toetreden tot deze markt behoorlijk lastig is. ACM, de Nederlandse toezichthouder geeft aan dat bijna 68 procent van de zorgverzekerden nog nooit is overgestapt.

De beste zorgverzekering vinden is lastig voor veel Nederlanders

Dat komt mogelijk doordat alles veel te ondoorzichtelijk is voor de consument, als gevolg van de grote hoeveelheid keuze mogelijkheden binnen de polissen is het moeilijk om de zorgpolis exact met elkaar te vergelijken. Het maken van de beste keuze is voor veel consumenten daarom zeer moeilijk, de autoriteiten zouden ervoor moeten zorgen dat een en ander veel transparanter wordt. De concurrentiewaakhond gaat onderzoeken welke toetredingsdrempels geslecht kunnen worden voor nieuwe aanbieders.

Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk gebruik maken van onze zorgvergelijker waardoor de beste zorgverzekering vinden een makkie wordt. Begin vandaag nog met het vergelijken en kies de beste zorgpolis van 2019.

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...