Menzis wat is dat?

Een verzekeraar met 2 miljoen verzekerden in Nederland, dat is Menzis. Menzis staat op plek twee op de lijst van grootste zorgverzekeraars van Nederland. Opgericht op 1 januari 2006 en ontstaan uit een fusie tussen Amicon, Geové en NVS.

Menzis is een Nederlandse zorgverzekeraar die zorg bied voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen.

Menzis vindt het belangrijk dat u de beste zorg krijgt en maken daarover afspraken met zorgaanbieders. Bovendien wil de verzekeraar dat de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Al bent u jong of oud, ziek of gezond iedereen is welkom.

Een betere gezondheid, dat wil toch iedereen?

Werken aan uw gezondheid? Fitter en energieker voelen? Doe dan mee met het programma Menzis SamenGezond. Iedereen is welkom. Wij gaan u belonen voor meer bewegen, betere keuzen te maken met eten of door meer te relaxen.

Spaarpunten kunt inruilen in de webshop.

Start vandaag nog met de Menzis SamenGezond-app. De app helpt jou bij het behalen van een gezondere levensstijl. Met slimme tips, ondersteunende programma’s en een coach die u online helpt uw gezondheid te verbeteren en uw doelen te realiseren.

Andere apps zoals Endomondo, Fitbit, Polar of RunKeeper, zijn makkelijk te koppelen. Uw persoonlijke fitscore geeft aan hoe goed u bezig bent. Verbeter uw gezondheid op een leuke en makkelijke manier en ga het leven energieker en fitter tegemoet.

Service die u echt verder helpt

Een goede service daar kunt u op rekenen bij Menzis . We zijn altijd persoonlijk te bereiken voor vragen. Geen vraag is te lastig voor ons. Ook kunt u veel zelf online regelen.

Als het u niet lukt kunt u ons altijd bellen. Op onze website vindt u zorg in uw buurt, wijzigt u gegevens en vindt u meer informatie over uw zorg. En dat allemaal online.

Een app met zorg en voor zorg ontwikkeld door Menzis

De app is compleet vernieuwd en bevat veel handige functies. U opent de app met vingerprint of via een zelf in te stellen pincode. De declaratiefunctie is verbeterd en u heeft altijd een overzicht van uw declaraties.

Verder vindt u uw zorgpas en uw verzekeringsgegevens terug in de app. En heeft u vragen, neem dan direct contact op via de app.

Zorg van Menzis is meer dan u beter maken

Zorgverzekeraar Menzis gaat klanten met een betalingsachterstand helpen. De eerste vijfhonderd verzekerden die langer dan zes maanden geen zorgpremie hebben betaald, krijgen een aanbod voor het afbouwen van hun schuld.

Op termijn komt een veelvoud van verzekerden met betalingsproblemen daarvoor in aanmerking, aldus directeur Henriëtte Setz.

Samen met financieel bewindvoerder BFS biedt de verzekeraar een betalingsregeling aan waarbij de schuld na twee jaar moet zijn weggewerkt. Dat aanbod geldt niet voor wanbetalers die al in een schuldsaneringstraject zitten.

Steeds meer mensen zien het voordeel van Menzis

Menzis heeft voor dit jaar 38.000 nieuwe klanten erbij gekregen. Dat is inclusief de aanwas van Anderzorg, een budgetdochter van de zorgverzekeraar. Een mogelijke verklaring is dat Menzis, in tegenstelling tot andere zorgverzekeraars, de zorgpremie dit jaar gelijk heeft weten te houden.

Menzis heeft nu circa 2,2 miljoen klanten. In totaal zijn in 2018 ruim een miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat is iets lager dan vorig jaar, toen 6.4 procent van de verzekerden overstapten.
De ruimte keuze van Menzis

De zorgverzekeringen van Menzis bieden de consument veel keuze. Zowel wat betreft de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen kent Menzis veel mogelijkheden. Zorgverzekeraar Anderzorg – een zorgverzekeraar met zeer scherpe premies – behoort ook tot het concern.

Vergelijker

menzis samen gezond
menzis kernwaarden
menzis app
Summary
Review Date
Reviewed Item
Menzis vergelijken
Author Rating
51star1star1star1star1star