We worden helaas niet allemaal geboren met een perfect zicht, ook worden de ogen over het algemeen minder goed wanneer we ouder worden. Maar er zijn oplossingen! Zo zijn er natuurlijk brillen of lenzen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een ooglaser behandeling. Wordt dit vergoedt door jouw zorgverzekeraar of moet je toch echt een duit in je eigen zak doen.

Wat is een ooglaserbehandeling?

Het kan zoals net gezegd zijn dat mensen last hebben van een oogafwijking, zo kan je last hebben van een cilinderafwijking of misschien ben je wel bijziend of verziend? Daar is gelukkig tegenwoordig een goede oplossing voor, een ooglaserbehandeling. Echter is het wel zo dat zo’n behandeling vaak hoge kosten met zich meebrengt, sommige verzekeraars komen je tegoed door een deel van deze kosten op zich te nemen, maar lang niet alle zorgverzekeraars in Nederland doen hier aan mee.

Vaak wordt er geëist door een verzekeraar dat je een aanvullende verzekering kiest wanneer je een ooglaserbehandeling wilt laten doen. Schrik niet want dit geldt ook voor andere soort verzekeringen, zo kun je denken aan een aanvullende tandartsverzekering of een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Wij raden je aan om een ooglaserbehandeling te plannen en ook daadwerkelijk uit te voeren wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering. Het is namelijk zonde om maandelijks extra geld neer te leggen voor een aanvullende verzekering die je niet gebruikt.

Een voorbeeld met ooglaserbehandelingen en zorgverzekeraars

Stel de kosten van een ooglaserbehandeling zijn €1.500.- en je kiest ervoor om een aanvullende verzekering af te sluiten voor jouw ooglaserbehandeling. Dit klinkt leuk een vergoeding van €1.500, maar als je voor jouw aanvullende verzekering maandelijks €50,- moet neertellen om dit mogelijk te maken dan telt dit natuurlijk snel op en verdwijnt jouw vergoeding vanzelf.  Probeer jouw aanvullende verzekering dus goed te plannen met jouw afspraak voor de ooglaserbehandeling! Zo voorkom je onnodige kosten en haal je het maximale voordeel uit jouw zorgverzekering.

Zorgverzekeraars vergelijken voor een ooglaserbehandeling

Er zijn in Nederland enorm veel soorten zorgverzekeringen en aanbieders, veel mensen zien hierdoor de bomen door het bos niet meer. Wij raden aan om goed te kijken naar jouw persoonlijke wensen, heb je bijvoorbeeld fysiotherapie en een ooglaserbehandeling nodig? Zorg dan dat je dit aangeeft in onze handige zorgvergelijker. Zo gaat onze vergelijker jouw persoonlijke wensen combineren en vervolgens komt de goedkoopste optie vanzelf naar voren!

Heb je alle zorgverzekeringen vergeleken en weet of vertrouw je het nog niet helemaal? Geen probleem, bekijk onze handige aanbieder reviews, zo krijg jij een overzichtelijk en duidelijk beeld met wat voor soort zorgverzekeraar je te maken hebt. Vertrouw je de tarieven van de vergelijker niet helemaal? Geen paniek, de vergelijker die door ons wordt gebruikt is goedgekeurd door het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Zo ben je als consument verzekerd van eerlijke en onafhankelijke tarieven! Wil je nu direct zorgverzekeraar aanbieder reviews lezen? Klik dan op een van de volgende links: FBTO, Zilveren Kruis of VGZ en nog veel meer!

Heb je nog opmerking of aanmerkingen dan zouden wij je vriendelijk vragen om dit aan ons te laten weten! Wij streven naar een website die voor iedere consument geweldig functioneert, jouw mening is voor ons dus van groot belang!

Heb je twijfels over een zorgverzekeraar? Geen probleem, door simpelweg op Google.nl te zoeken naar bijvoorbeeld: ‘Achmea ervaringen’ krijg je veel resultaten over wat andere mensen zeggen over het bedrijf. Er zijn altijd veel mensen die laten weten hoe makkelijk (of moeilijk) een verzekeraar doet over vergoedingen en over welke ondersteuning er geboden wordt richting de klant.

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...