De zorgverzekeringen van FBTO

De keuze van de juiste zorgverzekering(Zoals die van FBTO) blijft toch altijd een moeilijke opgave. Of eigenlijk niet. FBTO heeft ervoor gezorgd dat je makkelijk en snel je eigen zorgverzekering kan samenstellen.

Uiteraard begin je eerst met de basisverzekering: vanuit hier kun je kiezen uit de restitutiepolis of de naturapolis deze keuze is geheel aan u en u wensen.

Na deze basisverzekering te hebben gekozen kunt u natuurlijk ook nog aanvullende verzekeringen kiezen zoals tandartskosten of fysiotherapie. In 2018 betaal je ongeveer rond de € 105,50,- per maand voor de basisverzekering naturapolis. De prijs is afhankelijk van de keuze of je veel eigen risico wil betalen ja of nee.

Het eigen risico van de zorgverzekering bij FBTO

Zoals alle voorgaande jaren betaal je nog steeds met de basisverzekering de eerste kosten van de zorg zelf. Dit wordt ook wel eigen risico genoemd, dit is verplicht vanuit de overheid.

In 2018 zijn de kosten van je eigen risico € 385,- net zoals in voorgaand jaar 2017. Je kunt zelf 1 keer per jaar de keuze maken of je een hoger eigen risico wil, dit is een optie als u denkt dat u weinig gebruikt gaat maken van medische zorg.

Dit staat bekend als een vrijwillig eigen risico. Als je de keuze maakt voor een hoger vrijwillig eigen risico dan zal dit ervoor zorgen dat je minder premie betaalt.

Je kunt de keus maken tussen € 100,- en € 500,- per jaar. Dit tel je op bij het verplichte eigen risico van € 385,- even een voorbeeld: Stel je kiest voor een vrijwillig eigen risico van € 200,- dan is de totale eigen risico die je betaalt over de medische kosten € 585,- (€ 385,- + € 200,-)

Wat is nou een naturapolis?

De keuze bij welke zorgverlener u zorg wilt krijgen ligt uiteraard bij uzelf. Maar hoeveel je van die medische kosten vergoed krijgt hangt af van u gekozen polis.

Hoeveel kosten krijgt u nou vergoed bij een naturapolis? Dit zie je in de punten hieronder.

  • Maakt u de keus om zorg te willen krijgen bij een zorgverlener die een contract heeft met FBTO? Dan krijgt u alle medische kosten die onder de basisverzekering vallen 100% vergoed.
  • Maakt u de keus om zorg te willen krijgen bij een zorgverlener die geen contract heeft met FBTO? Dan vergoed FBTO 75% van de medische kosten die onder de basisverzekering valt. Dat betekent dus dat je een deel zelf moet betalen.

Wat is nou een restitutiepolis?

De keuze bij welke zorgverlener u zorg wilt krijgen ligt uiteraard bij uzelf. Maar hoeveel je van die medische kosten vergoed krijgt hangt af van u gekozen polis.

Hoeveel kosten krijgt u nou vergoed bij een restitutiepolis? Dit zie je in de punten hieronder.

Maakt u de keus om zorg te willen krijgen bij een zorgverlener die een contract heeft met FBTO? Dan krijgt u alle medische kosten die onder de basisverzekering vallen 100% vergoed.

Maakt u de keus om zorg te willen krijgen bij een zorgverlener die geen contract heeft met FBTO?

Dan vergoed FBTO ook 100% van de medische kosten die onder de basisverzekering valt. Uiteindelijk vergoed FBTO dan 100% van het wettelijke of markteconomie tarief. Dit is een tarief dat vergeleken is met alle tarieven van zorgverleners in Nederland.

 

Vergelijker

Summary
Review Date
Reviewed Item
FBTO Review
Author Rating
51star1star1star1star1star