CZ zorgverzekering review

Gemakkelijk alles van A-Z over de CZ zorgverzekering in 2018 & 2019. Voor u de goedkoopste zorgverzekering met de beste voorwaarden? Kom er in een handomdraai achter. Begin nu direct met besparen, je bent klaar in 3 minuutjes!

Direct vergelijkenLees verder

CZ Zorgverzekering

CZ Groep is het op twee na grootste zorgverzekeringsmaatschappij van Nederland met ruim 3,5 miljoen verzekerden. Het bedrijf werd in 1930 opgericht als een waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Het hoofdkantoor staat in Tilburg.

CZ heeft de Delta Lloyd Groep overgenomen

In 2009 nam CZ de zorgverzekeringstak van Delta Lloyd Groep over en kreeg er daarom 700.000 nieuwe verzekerden bij. Omdat de meeste zorgverzekeringsbedrijven meer dan 2 miljoen verzekerden hebben, vond Delta Lloyd dat zij te weinig verzekerden hadden om de zorgverzekeringstak succesvol te laten draaien. Ook OHRA valt onder de CZ Zorgverzekering.

Per 1 januari 2006 kwam er een einde aan de oude ziekenfondsregeling, waarbij het overgrote deel van de bevolking verzekerd was via het ziekenfonds.

Mensen die boven een bepaalde loongrens verdienden, dienden zich particulier te verzekeren. In 2006 werd ter vervanging van het ziekenfonds, de basis zorgverzekering geïntroduceerd, die bedoeld is voor alle Nederlanders, ongeacht het inkomen.

De dekkingen worden bepaald door de overheid

De dekkingen van deze basis zorgverzekering worden bepaald door de Nederlandse overheid en de zorgverzekeringen dienen op deze voorwaarden hun verzekering aan te bieden. Wanneer verzekerden een grotere zorgbehoefte hebben, dan kunnen zij een aanvullende verzekering afsluiten.

De basisverzekering heeft een verplicht door de overheid vastgestelde eigen risico van € 385,-. Eventueel kan een zorgverzekeraar de eigen risico verlagen of verhogen. Bij een verlaagde eigen risico zal de verzekerde een hogere zorgpremie betalen, terwijl de zorgpremie omlaag gaat, als de verzekerde kiest om zijn eigen risico te verhogen.

Soorten verzekeringen

De CZ Zorgverzekering bestaat uit de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Van deze verzekeringen biedt men diverse varianten.

Basisverzekering

De basisverzekering Zorgbewustpolis is de goedkoopste basisverzekering van € 112,15 per maand. De dekkingen gelden zoals de overheid jaarlijks heeft vastgesteld.

Wel is het zo dat een verzekerde 70% krijgt uitgekeerd, wanneer hij een behandeling afneemt bij een zorgverlener die geen contract heeft. 100% vergoeding is mogelijk als er een behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener heeft plaatsgevonden.

De verzekerde heeft een eigen risico van € 385,-, maar kan deze ook verhogen naar € 885,- en het eigen risico mag in termijnen betaald worden. De meest afgenomen basisverzekering is de Zorg-op-maatpolis.

Het verschil met de CZ zorgbewustpolis

Het verschil met de Zorgbewustpolis is, dat wanneer de verzekerde zorg afneemt bij een niet gecontracteerde zorgverlener hij 75% vergoedt krijgt.

De Zorg-op-maatpolis kost € 116,25 per maand. De verzekerde heeft zes verschillende keuzes in eigen risico. Er kan gekozen worden uit een eigen risico van € 385,- wat met € 100,- verhoogd kan worden tot maximaal € 885,-.

De duurste versie van de basisverzekering is de Zorgkeuzepolis. Hierbij krijgt de verzekerde 100% vergoedt, ook als de zorgverlener geen contract met CZ heeft, tenzij de zorgverlener een dusdanig hoge nota stuurt, wat niet normaal is voor een betreffende behandeling.

Aanvullende verzekering

CZ Zorgverzekering biedt verschillende soorten aanvullende verzekeringen aan. Zo is er de aanvullende verzekering Start, waarbij de verzekerde ook zorgverlening in het buitenland vergoed krijgt.

Wanneer de verzekerde door een ongeval een tandartsbehandeling nodig heeft wordt dit tot € 10.000,- gedekt. De Start verzekering kosten € 1,95 per maand.

De aanvullende verzekering Basis kosten € 7,75 per maand. Hierin worden onder andere de vergoedingen zoals van toepassing op de Start verzekering, vergoed, maar ook enkele extra zorgverleningen, zoals 9 behandelingen fysiotherapie, alternatieve geneeswijze tot € 250,- en anticonceptie tot € 200,-.

Deze vergoedingen zijn hoger bij de Plus verzekering. Ook vergoedt een Plus verzekering brillen, lenzen ten gehoorapparaten tot € 100,- per twee jaar.

De Plus verzekering kosten per maand € 19,70. De Top verzekering is de duurste van alle aanvullende verzekeringen en kost € 35,95. Hierbij is de verzekerde verzekerd van de meest uitgebreide dekkingen zoals 30 behandelingen fysiotherapie, alternatieve geneeswijze tot maximaal € 650,- en brillen, lenzen en gehoorapparaten tot maximaal € 200,- per twee jaar.

Doelgroepsgerichte aanvullende verzekeringen

De zorgverzekeraar biedt voor bepaalde groepen een aparte aanvullende verzekering. Zo is er speciaal voor jongeren tot 30 jaar, een speciale aanvullende verzekering jongeren, die € 18,95 kost. Bij deze verzekering wordt 75% tandartskosten vergoed tot maximaal € 450,-. De controle bij de tandarts wordt volledig vergoed.

Bij deze verzekering wordt een bedrag van € 200,- voor anticonceptie gedekt en heeft de verzekerde recht op 50 gratis condooms. Ook gezinnen kunnen bij deze verzekeraar een aanvullende verzekering Gezinnen afsluiten.

Hierin zitten wat extra hogere vergoedingen die typisch zijn voor een gezinsleven, zoals kraamzorg en orthodontie, voor als kinderen een beugel tot maximaal € 2.200,- nodig hebben. De tandarts wordt 100% vergoed tot maximaal € 250,- per gezinslid.

De aanvullende verzekering Gezin kost € 46,75 per maand. Ook ouderen kunnen een speciale aanvullende zorgverzekering afsluiten, met de 50+ verzekering. Hierbij worden enkele zaken gedekt die bij de levensfase voor ouderen horen, zoals gratis een jaarlijkse griepprik en een verhoogde vergoeding voor een hoorapparaat. De 50+ verzekering kost € 17,05 per maand.

Tandartsverzekeringen

Er zijn ook een tweetal speciale tandartsverzekeringen beschikbaar als aanvullende verzekering. Zo is er de standaard tandartsverzekering, waarbij controles 100% vergoed worden en waarvan de behandelingen 75% tot een maximum van € 450,- vergoed worden.

Ook orthodontie wordt tot maximaal 80% vergoed en bij ongevallen is er een dekking voor tandartskosten tot maximaal € 10.000,- per jaar.

Deze aanvullende tandartsverzekering is per maand € 20,15. Wil je een hogere tandartsvergoeding dan kan je de uitgebreide tandartsverzekering afsluiten, waarbij er een maximum vergoeding voor behandelingen is van € 1.150,- per jaar. Voor deze uitgebreidere dekking betaal je € 36,20 per maand.

Overige zorgverzekeringen

Wanneer je werkgever een contract met deze zorgverzekeraar heeft, dan is het ook mogelijk om je collectief te verzekeren. Hierbij ben je vaak wat goedkoper uit, omdat deze verzekering in groepsverband wordt afgenomen.

Wel moet je opletten of alle dekkingen dan aan je zorgbehoefte voldoen, anders betaal je misschien nog teveel, als er bepaalde zorg niet gedekt wordt. Niet alleen via de werkgever kan je je collectief verzekeren, ook bij een ledenorganisatie of als ZZP’er met de speciale ZZP verzekering.

Ook voor zorg in het buitenland heeft men met enkele zorgverleners in België en Duitsland contracten afgesloten, zodat de verzekerde ook in het buitenland verzekerd is van een goede zorgverlening.

Zorgverzekering vergelijken en overstappen in 3 minuten.

Zorgverzekeraars reviews 2019

Veilig zorgverzekering vergelijken

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je veilig gebruik kunt maken van de beste zorgvergelijker van Nederland. Al je gegevens worden versleuteld verzonden en alleen gedeeld met de zorgverzekeraar. Begin direct met zorgverzekering vergelijken om kosten te besparen.

Veilig zorgverzekering vergelijken

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je veilig gebruik kunt maken van de beste zorgvergelijker van Nederland. Al je gegevens worden versleuteld verzonden en alleen gedeeld met de zorgverzekeraar. Begin direct met zorgverzekering vergelijken om kosten te besparen.

Veel plezier met je besparing en tot volgend jaar,

Ronald.