Er is een baby geboren, hoera. Maar hoe moet je dit regelen met je zorgverzekering in 2019? Het is in Nederland zo dat baby’s ook een zorgverzekeringen moeten hebben. Gelukkig hoef je voor kinderen tot 18 jaar geen eigen risico te betalen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt met een pasgeboren baby, lees snel verder. 

Baby geboren

Wanneer er een baby geboren is, heb je 4 maanden de tijd om dit aan te geven bij jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar regelt dan dat jouw pasgeboren baby mee is verzekerd bij je zorgpolis of die van je partner. Geef je dit te laat aan bij je zorgverzekeraar, dan is het zo dat je voor de gemaakte zorgkosten in de eerste 4 maanden zelf moet betalen.

Verzeker de baby mee bij de gunstigste zorgverzekering

Kinderen worden tot hun 18e meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Dit is dan dus ook het geval bij een geboren baby. Als je kunt kiezen tussen twee verschillende zorgverzekeringen, die van jou of je partner, kies dan de gunstigste zorgverzekering. Zo heeft je baby ook automatisch de beste dekking. Bekijk de polisvoorwaarden van beide zorgverzekeringen en maak een weloverwogen keuze.

Meeverzekeren is gratis

Je hebt al een paar keer kunnen lezen dat kinderen meeverzekeren gratis is. Dit blijft gratis tot kinderen 18 jaar worden, daarna moeten ze zelf een zorgverzekering afsluiten en betalen. In Nederland hebben we basisverzekeringen, voor kinderen is deze een stuk uitgebreider, dan die van volwassenen. Kinderen zijn namelijk verzekerd tegen kosten die ontstaan bij het groeien, denk hierbij aan tandartskosten en fysiotherapie. Daarnaast hoeft er bij zorg voor kinderen geen eigen risico betaalt te worden.

Aanvullende verzekeringen

Maak je gebruik van aanvullende verzekeringen, dan zijn deze ook van toepassing op je pasgeboren baby. Nog geen aanvullende verzekeringen en zwanger op het moment? Dan raden we je eens aan om te gaan kijken naar je huidige dekking en zorgverzekeraar. Het kan namelijk zijn dat je huidige zorgverzekering niet geschikt is voor een pasgeboren baby. Denk ook aan de toekomst van de baby, vaak zijn er dan aanvullende verzekeringen nodig. Denk hierbij aan verzekeringen voor vergoeding van extra fysiotherapie, podotherapie of beugels. Kijk hier goed naar, dan is je kind goed verzekerd in 2019.

Overstappen is een makkie

Ben je erachter gekomen dat je huidige zorgverzekering niet geschikt is voor je pasgeboren baby? Geen probleem, je kunt voor 31 december nog overstappen van zorgverzekeraar. Maak gebruik van onze zorgverzekering vergelijker, zo krijg je direct inzicht van alle zorgverzekeringen en aanbieders in Nederland. Onze vergelijker zorgt voor een zo goedkoop mogelijke deal, geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen.