Anderzorg

Anderzorg is de budget zorgverzekeraar van Menzis. Anderzorg biedt zijn polissen enkel online aan. Met een Anderzorg zorgverzekering kun je veel zaken zelf online regelen. Denk hierbij aan het zoeken naar de juiste zorgverlener en het online declareren van zorgkosten.

Om in te loggen moet je wel beschikken over een DigiD. Anderzorg heeft ook een app waardoor je veel zaken simpel en snel op je smartphone kunt regelen.

Ben je niet in staat om online of via je smartphone te declareren dan kun je bij deze verzekeraar ook nog gewoon via de post je declaraties indienen.

Restitutie en natura

Iedereen in Nederland moet verplicht een basis zorgverzekering afsluiten. Deze basisverzekering dekt onder andere spoedeisende hulp, verloskundige hulp en een bezoek aan de huisarts.

De basisverzekering is in te delen in 2 categorieën: de natura polis en de restitutie polis.

Bij de restitutie polis kies je altijd zelf naar welke zorgverlener je gaat. Je keuze heeft geen invloed op de vergoeding die je krijgt. Bij een natura polis sluit je verzekeraar contracten af met zorgverleners.

Je krijgt een behandeling alleen volledig vergoed wanneer je kiest voor een zorgverlener die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Een behandeling bij een andere zorgverlener wordt slechts voor een deel vergoed. In de meeste gevallen wordt dan tussen de 50 en 80% vergoed. Door de keuze vrijheid is een restitutie polis over het algemeen duurder dan een natura polis.

De naturapolis van Anderzorg

Met een Anderzorg zorgverzekering kies je automatisch voor een natura polis. Als je kiest voor een zorgverlener die geen contract heeft afgesloten met Anderzorg, krijg je maximaal 65% van de rekening vergoed.

Je moet van tevoren dus goed uitzoeken of de zorgverlener van jouw keuze wel een contract heeft met Anderzorg.

De prijs van de basisverzekering hangt af van het vrijwillige eigen risico dat wordt gekozen. Bij enkel het verplichte eigen risico van €385,- per jaar is de prijs van de basisverzekering bij Anderzorg €102,- per maand.

Wanneer er wordt gekozen voor een hoger eigen risico, wordt de prijs lager. Het maximale eigen risico bedraagt €885,- per jaar.

De basisverzekering kost in dat geval nog €78,- per maand. Naast de basisverzekering biedt Anderzorg ook verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan.

Jong, extra en tand bij Anderzorg

Anderzorg biedt 3 kant en klare aanvullende verzekeringen aan: jong, extra en tand.

De aanvullende zorgverzekering ‘jong’ bied een combinatie van een aanvullende verzekering en een tandverzekering.

Dit aanvullende pakket kost €15,75 per maand en vergoed onder andere 9 fysiotherapie behandelingen, tandartskosten tot maximaal €150,- per jaar en 100% van de kosten van voorbehoedsmiddelen vanaf 21 jaar.

De aanvullende verzekeringen van Anderzorg

De aanvulling ‘extra’ biedt de meest uitgebreide aanvullende verzekering zonder tandverzekering. Deze extra optie kost €14,75 per maand en vergoed onder andere 9 fysiotherapie behandelingen, 100% van de kosten van voorbehoedsmiddelen vanaf 21 jaar en tot maximaal €200,- alternatieve zorg.

Tandartsverzekering van Anderzorg

De tandarts verzekering van Anderzorg kost 18,50 per maand en vergoed tandarts controles en consulten voor 100% en overige behandelingen voor 80% tot in totaal een maximum van €500,- per jaar.

Daarnaast bieden ze een zeer beperkte optie aan tot het zelf samenstellen van een aanvullende verzekering. Deze optie is echter bijzonder beperkt en biedt enkel de optie tot het kiezen van 6 fysiotherapie behandelingen (€3,95 er maand) en de keuze uit 2 tandartsverzekeringen: 75% vergoeding tot maximaal €250,- (€9,50 per maand) en 100% vergoeding tot maximaal €500,- (€29,95 per maand).

De zorgadviseur

Als klant van Anderzorg kun je zelf contact opnemen met de zorgadviseur. De zorgadviseur kan helpen bij wachttijdbemiddeling.

Hij kan je ook advies geven over het kiezen van de juiste zorgverlener of helpen bij het zoeken van bijvoorbeeld een nieuwe huisarts na een verhuizing.

Voor het bellen met de zorgadviseur betaal je alleen het lokale tarief. Je kunt de zorgadviseur ook een e-mail sturen. Dan neemt deze binnen 2 werkdagen contact met je op.

Als je lang moet wachten op zorg kun je dus contact opnemen met de zorgadviseur. Deze gaat vervolgens voor je uitzoeken bij welke zorgverlener je het snelst terecht kunt. Je kunt gebruik maken van wachttijdbemiddeling voor onder andere poliklinische hulp, ziekenhuisopname en een second opinion.

Conclusie

Bij Independer krijgt de Anderzorg zorgverzekering een 7,9 op een schaal van 10. Dit is best hoog. Zeker als je dit vergelijkt met andere zorgverzekeringen en rekening houdt met de toch wel lage prijs van deze verzekering.

Toch zijn de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen wat karig te noemen en omdat het om een natura polis gaat moet je ven tevoren goed uitzoeken of jouw zorgverlener wel volledig wordt vergoed.

Vergelijker

anderzorg verzekeren
anderzorg zorgverzekering
anderzorg cijfer
Summary
Review Date
Reviewed Item
Zorgverzekeringen
Author Rating
51star1star1star1star1star