De deadline voor afspraken tussen zorgverzekeraars en zorgverleners is al verlopen, maar er zijn nog steeds zorgverzekeraars op het moment die nog geen afspraken hebben met de ziekenhuizen. Wat is hier dan erg aan? Nou, wij als consumenten weten nu niet waar we aan toe zijn, gaan we meer betalen of minder betalen? Er komen steeds meer berichten over mensen die zich hieraan ergeren. Lees snel verder als je meer wilt weten over de afspraken. Misschien wil je wel alle zorgverzekeraars vergelijken? Gebruik dan onze zorgvergelijker.

Zijn er afspraken gemaakt met jouw ziekenhuis voor 2019?

Een belangrijke vraag, je wilt namelijk wel zorg kunnen krijgen bij een ziekenhuis waar je een voorkeur voor hebt. Op het moment is de ene zorgverzekeraar verder met de afspraken dan de andere. Zo heeft de grote zorgverzekeraar VGZ pas afspraken gemaakt met een kwart van de ziekenhuizen en zorgverleners. Daartegenover is Menzis er al met zeven van de 10 ziekenhuizen uit en zijn er duidelijke afspraken gemaakt.

Het hele probleem hieraan is dat consumenten nu niet weten of hun ziekenhuis meegenomen wordt in de zorgpolis. Mensen die een voorkeur hebben voor de verzekeraars Menzis en CZ hebben een voordeel. Deze zorgverzekeraars hebben namelijk bevestigt dat alle ziekenhuizen in 2019 vergoed worden. Check snel de vergelijker om de afspraken van jouw zorgverzekeraar in te kunnen zien!

Waarom zijn er nog geen afspraken gemaakt ?

Misschien vraag je het jezelf af, waarom zijn er nog steeds geen afspraken dan? Nou, dat komt door stagnatie in de onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Er wordt vooral gediscussieerd over de daling of groei van mogelijke patiënten, algemene vergoedingen van medicijnen en verplaatsing van zorg in het ziekenhuis naar de eerste lijn. Wat ook zorgt voor trage onderhandelingen is het feit dat er sprake is van contracten voor meerdere jaren tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

Ook spelen de faillissementen van het MC Ijsselmeerziekenhuizen en Slotervaartziekenhuis zeker mee in de onderhandelingen. Ziekenhuizen en verzekeraars worden hierdoor weer even met beide voeten op de grond neergezet. Zo wordt er beseft dat goede en duidelijke afspraken met elkaar zorgt voor een gezonde toekomst voor het ziekenhuis en zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de failliete IJsselmeerziekenhuizen en de gevolgen? Klik dan op de link.

Hoe zit het met de premies en dekking

In de afgelopen dagen zijn er steeds meer zorgverzekeraars naar buiten gekomen met hun premies voor hun zorgpolissen. Normaal wordt er ook bekend gemaakt hoe de dekking er voor staat, dit is nu helaas niet bij elke zorgverzekeraar. Veel mensen willen toch eerst weten of hun ziekenhuis wordt opgenomen in de zorgpolis voordat ze overstappen of aanblijven bij een zorgverzekering. We hopen dat er de komende dagen snel meer duidelijkheid ontstaat over de dekking van zorgverzekeringen.

Consument wil duidelijkheid

Een algemeen feit, consumenten willen vrijwel met alles duidelijkheid. Dit wordt helaas nu niet gegeven door de zorgverzekeraars. Echter weten we uit onze ervaring dat onderhandelingen tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen altijd wel goed komen. Ondanks dit willen consumenten toch echt meer duidelijkheid over de dekking. Ook vinden wij dat de Nederlandse Zorgautoriteit harder moet ingrijpen en moet letten op de deadline van de afspraken. Wij vinden dat de consument goed moet worden voorgelicht en hopen dan ook dat er in de toekomst snellere onderhandeling plaatsvindt!

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Duurdere zorgverzekering door leeftijd?

Het einde van 2018 is weer in zicht, dat betekent dus overstappen van zorgverzekeraar in veel gevallen. Overstappen is mogelijk tot 1 januari. We gaan het in dit artikel hebben over leeftijd en de zorgverzekering, maar voornamelijk of een zorgverzekering duurder wordt...

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Reuma medicijn Humira ineens stuk goedkoper

Veel mensen met reuma gebruiken het medicijn Humira, de kosten hiervoor zijn ineens flink gedaald. De prijs is flink gedaald doordat het patent over dit medicijn is verlopen in oktober 2018. Reuma medicijnen Humira wordt geproduceerd door het bedrijf AbbVie en heeft...